ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Δημιουργική απασχόληση

 

 Στο τμήμα αυτό Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών δίνεται η ευκαιρία σε κάθε παιδί που συμμετέχει, να εκφράσει, μέσα από το παιχνίδι, πραγματικά στοιχεία του βαθύτερου εαυτού του, απελευθερώνοντας πτυχές του, που του ανοίγουν νέους ορίζοντες και που προοδευτικά, το κάνουν να γίνεται πιο ενεργητικό, θαρραλέο, ελεύθερο, συμμετοχικό και κοινωνικό, στις συναλλαγές του με τους άλλους, μικρούς και μεγάλους.

 Το δημιουργικό παιχνίδι, πέρα από τα παραπάνω, δίνει στο παιδί την ευκαιρία να συνηθίζει στην ιδέα των συνδυασμών απλών πραγμάτων που υπάρχουν δίπλα του και ως εκ τούτου, το βοηθούν να συνυπάρχει συνειδητά μαζί τους και να αξιοποιεί μικρά και καθημερινά απλά αντικείμενα, με ποικίλους τρόπους.

 Συνάμα, το γεμίζει με ικανοποίηση, μιας και μέσα σε συγκεκριμένα χωροχρονικά πλαίσια, μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες, να ωριμάζει και να δημιουργεί, μαθαίνοντας να εκτιμά και το έργο του, αλλά και το έργο των άλλων.

 Τέλος, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι, μαθαίνει να συνυπάρχει οριοθετημένα με τους άλλους, ενήλικους, αλλά και συνομήλικους του και να προετοιμάζεται για μια πιο χαρούμενη, κοινωνική, ζεστή, ανθρώπινη και αισιόδοξη ζωή.